FAQ
Her finner du spørsmål og svar på det folk oftest lurer på om våre tjenester.
Bestilling
-
Hvis du er usikker, kan du sende inn en bestilling og kommentere på hvor mange du tror dere blir. Men husk å oppgi endelig antall senest 4 virkedager før henting eller levering.
-
Ta kontakt med oss så ser vi hva vi får til:)
-
Du må kontakte oss og avbestille 5 virkedager før avtalt leveringsdato. Du blir fakturert 50% av avtalt pris dersom du avbestiller f.o.m 4 virkedager i forkant. Hvis du avbestiller senere enn f.o.m 3 virkedager i forkant, vil du bli fakturert 100% av avtalt pris.
Avbestilling må gjøres via e-post til post@essenscatering.no eller kontaktskjema på www.essenscatering.no/kontakt. Vi godtar ikke avbestilling kun per telefon, men ring oss gjerne for å informere direkte.
-
I noen tilfeller kan dette gå greit, men du bør bestille 1-2 virkedager i forkant for å være sikker på at vi kan levere. Bestilling med levering samme dag kan kun gjøres via telefon i tillegg til per mail. Vi kan ikke garantere at vi har kapasitet samme dag som bestilling.
-
Ja, vi tar i mot bestillinger på e-post døgnet rundt og behandler de så fort vi har mulighet. Hvis det er hast, kan du ringe oss på telefon (+47) 22 55 25 55 (kl.9-16 man.-fre.)
Hvis en innsendt bestilling/forespørsel ikke besvares innen 24 timer så bes bestiller kontakte Essens Catering på nytt. Automatisk svar på ordrebekreftelse er ikke en gyldig bekreftelse. Det kommer bekreftelse i egen mail.
-
Vi har normalt sett 3-6 dager leveringstid, avhenger av hva du ønsker å bestille. Vi står klare til å levere på kort varsel ved behov, og vår kapasitet.
-
Du bør bestille senest 4 virkedager før arrangementet. For bestilling i forbindelse med konfirmasjoner, høytider og andre spesielle dager, bør du bestille min. en ukes tid i forkant. Haster det, prøver vi å få til en ordning. Ta kontakt og hør gjerne med oss først.
-
Stort sett går dette helt fint. Om vi har kapasitet eller mulighet til å levere og avhenging av hva du ønsker å bestille. Du bør sende inn ønsket endring senest 4 virkedager før henting eller levering.
Allergier
Vi kan tilpasse til reelle allergier (gluten/nøtter/egg/laktose) dersom dette meldes inn 7 virkedager før avtalt levering (ev. umiddelbart ved senere bestiling).
Vi har vegetar/vegan alternativ, og vi kan tilpasse til "ikke svin" og pescetar, men dette må og meldes inn 7 virkedager før avtalt levering (ev. umiddelbart ved senere bestiling).
-
Vi har strenge renholdsrutiner og sikrer at maten og serveringsfat ikke har vært i kontakt med nøtter (mandel, hasselnøtt, valnøtt, cashewnøtt, pekannøtt, paranøtt, pistasienøtt, macadamianøtt /australianøtt og peanøtter). Det oppbevares og tilberedes nøtter i lokalet.
Leveing
-
Maten leveres serveringsklare på flotte fat og i fine skåler og/eller boller, eller på engangsfat (godkjent plast som kan resirkuleres).
Vi anbefaler å lever det som skal være varmt kaldt, og at kunden selv varmer maten, der dette lar seg gjøre. Maten kommer ferdig lagt opp i ildfaste-former klar til å settes rett inn i ovnen med instruks om temp/tid. Etter oppvarming,sett av en time, så kan dere sette maten rykende varm ut på deres bord. På denne måten blir maten skikkelig varm og dere kan selv styre når det passer å spise i deres selskap.
Hvis vi avtaler at maten skal leveres varm oppbevares den i vakumpakkede isoporesker slik at den holder seg varm i ca.2 timer.
Vi henter alt av utsyr og serveringsfat til avtalt tid og sted.
-
Det avhenger av situasjonen. Vi vil vurdere årsaken til leveransen og gi tilbakemelding raskt. Hvis det er vår feil at maten ikke ble levert i tide, vil du kunne få deler av kjøpesummen refundert.
-
Maten leveres til avtalt tid og sted. Dette avtales ved bestilling.
-
Dersom du har bestilt servering i porselensfat koster dette Kr 500,-. For levering av maten i engangsfat koster det kr 250,-.
-
Ønsker du å få maten levert utenfor Oslo må dette avtales direkte med oss, og det vil påløpe ekstra leveringskostnader som er avhengig av avstanden.
-
Det er kjøpers ansvar å kontrollere at leveransen samsvarer med ordrebekreftelsen. Ved avvik kontaktes Essens catering på 22 55 25 55 innen en time etter levering.
Retur
-
Dette skal avtales med sjåfør ved levering. Har du hentet maten selv, skal retur avtales med personalet.
-
Ja det går fint. Husk å avtal dette med sjåfør ved levering eller personale ved henting.
-
Innen 3 virkedager etter arrangementet.
-
Nei, dersom du har skadet eller ødelagt utstyr, serveringsfat og lignende blir du fakturert. Vi fakturerer faktisk varekostnad så du trenger ikke å være redd for overprising.
Priser
-
Nei, alle priser oppgies uten MVA hvis ikke annet er avtalt.
-
Vi har 15% MVA for bestilling av catering og 25% MVA ved leie av kokk eller serveringspersonell. MVA blir vist på fakturaen tilsendt pr e-post eller EHF.
-
Hvis du ønsker å få tilsendt en papirfaktura legger vi på et faktureringsgebyr på kr 40,-. Alle andre priser blir oppgitt i mailkorrespondanse eller i fakturaen. Det vil påløpe ekstra kostnader dersom fat leveres for sent, eller hvis dere ikke møter opp til avtalt tid og sted. Ved forsinket betaling av fakturaen vil det påløpe normale purregebyrer og påløpte renter i samsvar med lov om morarenter.
Betaling
-
Vi sender faktura med 10 dagers forfall, dersom ikke annet er avtalt.
-
Ta kontakt med oss, så sender vi deg en ny faktura med en gang.
-
Nei, vi aksepterer kun betaling via faktura.
Leie kokk eller serveringspersonell
-
Ja, du kan bestille kokk eller serveringspersonell til alle typer anledninger, men dette må avtales direkte med oss slik at vi ser om vi har kapasitet. Pris etter avtale.
-
Ja, men det påløper tillegg. Dette avtales ved bestilling og avhenger av hvilken høytid.
-
Ja, men det påløper tillegg. Dette avtales ved bestilling. I helger og etter kl 23:00 på hverdager vil det koste noe ekstra. Ta kontakt med oss så kan vi estimere prisen.
Har du spørsmål?
Ta kontakt med oss så svarer vi deg så fort vi kan.