Á la carte

Tre retter fra 460,- pr kuvert 
Fire retter fra 490,- pr kuvert
Fem retter fra 530,- pr kuvert 

Forretter:


  • Vårløksotet Salmalaks med shisovinaigrette, tobikko-emulsjon, wasabicrisp og soyamarinert pak-choi

5815001 Calles Riesling Rheingau, 165,90

  • Sjø-ørret loin 33c med syrlig spinatsalat, skalldyr-aioli, peppergravet eggeplomme og crumbles

5815001 Calles Riesling Rheingau, 165,90

  • Pannestekt Lofot-torsk med mandelpotetkrem, bakt knutekål, tomatmarmelade og byggryn-crisp

7690101Macon-Chardonnay Echenault de Serre Domaine des Crets, 220,70

  • Ishavsrøye fra Vesterålen med avokado, sprøstekt grønnkål, grønn chilli og smørsaus tilsmakt limefrukt

5169801 Horgelus Colombard-Sauvignon Cotes de Gascogne, 116,90

  • Grillede kamskjell med syltet hokaido-gresskar, nyrkrem, gresskarolje og soyavinaigrette

5765001 Sancerre Paul Prieur 2016, 199,90

  • Olivenstekt kveiterygg med syltet cherrytomat, skogsopp -og persillekrem, steinsoppbuljong

5743101 Chablis 1.Cru Montmains La Chablisienne, 289,90

  • Bakt kyllinglår-terrine med syltet shitakesopp, hokaido-gresskar, stekt blomkål og steinsoppsjy

3434901 Barbera Battaglione Renato Ratti, 189,90

Allergener:Korn/Gluten, Egg, Fisk, Soya, Melk, Hasselnøtter, Selleri, Sennep, Sesamfrø, Sulfitt, Lupin

Hovedretter:


alacarte_hovedretter

  • Roastbeef av lamme-mørbrad stekt med hvitløk og rosmarin, grønn ertepuré, stekte jordskokker og sjalottløk, sitron- og salviesjy

4599501 Izadi Reserva Rioja 2013, 174,90

  • Grillet okse-ytrefilet med persillerotpuré, soyaglasert shitakesopp, syltet rød stjerneløk og hvitløksjy med timian

4520801 Nebbiolo Langhe Produttori del Barbaresco, 209,90

  • Smørstekt hjortebiff med øl- og enebær, lun salat og krem på selleri, rødvinsaus tilsmakt rosmarin og granateple

3133501 Chateau de Segries Lirac, 189,90

  • Stekt gårdskyllingbryst med sprø grønnkål og "ragu" på lårconfit, estragon og småløk

4409901 Santenay Vielles Vignes Pinot Noir, 229,90

  • Andebryst fra Holtegård med rødkålpuré, bakt knutekål, granateple og syltet shitakesopp, steinsoppsjy

3133701 Domaine d´Andezon Cotes du Rhone, 169,90

  • Ristet kveiterygg med hokaido-gresskar marinert i søt soya, stekte blomkål, knutekål og sjysaus tilsmakt sitron og persille

5743101 Chablis 1.Cru Montmains La Chablisienne, 289,90

Allergener:Korn/Gluten, Egg, Fisk, Soya, Melk, Hasselnøtter, Selleri, Sennep, Sesamfrø, Sulfitt, Lupin

Desserter:

 

alacarte_dessert

  • Saftig gulrotkake Essens med krydder og valnøtter, pisket oste- og limekrem, tørket bringebær og vanilje-is tilsmakt skogsbær

5876702 Beerensauslese Bockgarten Weinrieder, 239,90

  • Tiramisu ala Essens med revet mørk sjokolade og mascarpone, crumbles, rørte bær og sorbet

3148902 Viviani Recioto della Valpolicella, 409,90

  • Valrhonaglasert sjokolade-terrine med bjørnebærkrem, havremusli og hvit sjokolade-is tilsmakt skogsbær

7346602 Domaine Rectorie Banuyls, 229,90

  • Eple- og basilikum parfait med hvit sjokolade, granny smith eplekompott og maiskrokan

3267701 Moscato d´Asti Paolo Saracco, 129,90

  • Pasjonsfrukt-pannacotta med limeglasert ananas, bringebærmarengs og kokossorbet

3267701 Moscato d´Asti Paolo Saracco, 129,90

  • Bakt jordbærkrem med vanilje, sprø smuler, sjokoladekonfekt, bærsaus og pistasj-is

3267701 Moscato d´Asti Paolo Saracco, 129,90

  • Myk sjokoladekake Nemesis, syltede solbær, crumbles og kirsebær-is

3148902 Viviani Recioto della Valpolicella, 409,90

  • Vellagrede oster med tørket fruktkompott servert med vårt eget hjemmelagde frukt-nøttebrød


Til ost kan man velge litt forskjellige viner avhengig av hvilke oster man får. En hovedregel er at til blåmuggoster trenger man viner med litt sødme som feks: 
9409001 Calles Riesling Auslese, 264,90

Har man hvit eller rødkittoster som Brie eller Morbier kan det være godt med en frisk og fruktig Pinot Noir
4409901 Santenay Vielles Vignes Pinot Noir, 229,90

Til oster laget av geitemelk Chevre er en klassisk kombiansjon med vin laget av Sauvigon Blanc druen
5765001 Sancerre Paul Prieur 2016, 199,90

Allergener: Kornslag/gluten, Egg, Melk, Sulfitt, Pistasjnøtter, Lupin

post@essenscatering.no